香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   41.95%

該用戶從未簽到

早一個鐘,即係七點半,啱啱開場,泳線俾泳班租左幾條,公海細左,加上呢幾日熱,會好多人架
八點半後,泳班開始少,部份線放番出黎,而且有人游夠就走,會多d空間
我頂係白色,同你隻牌子相同

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-5-18 12:51 發表

13兄你幾時離摩士玩自由游呢~~到時我實會幫襯你~~" />" />

要等你地話我知幾時
我應該唔會特登走過黎九東,返屋企唔順路呀!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-18 12:18 發表

13你好勤力喎~~~

" />" />

cat,得閒你都可以過黎架!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 cfchan 於 2009-5-18 15:12 發表

早一個鐘,即係七點半,啱啱開場,泳線俾泳班租左幾條,公海細左,加上呢幾日熱,會好多人架
    八點半後,泳班開始少,部份線放番出黎,而且有人游夠就走,會多d空間" />" />
    我頂係白色,同你隻牌子 ...

唔知ching 當日會練什麼?
    如果7 點半多人ge 話
    可能會練下interval 先....

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-18 15:40 發表

我當日唔會點練野,都係恢復慢游,因為星期二已經練左
    其實想睇下大家游成點,需唔需要改善!
    如果抄神兄你先做interval,無問題
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-18 15:40 發表

見識少,咩swimming都有lee d野練架咩...???

升級   0%

擦汗

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-18 16:06 發表

見識少,咩swimming都有lee d野練架咩...???
    " />" />

其實模式同練跑所做ge 一樣...
    暫時只知咁多.....

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-18 16:53 發表

其實模式同練跑所做ge 一樣...
    暫時只知咁多.....

游水有四式,多好多花樣玩架
    上星期四我就玩8組100m長池四式(蝶、背、蛙、自各25m,游到池中間轉身)

升級   0%

擦汗

原帖由 cfchan 於 2009-5-18 16:56 發表

游水有四式,多好多花樣玩架
    上星期四我就玩8組100m長池四式(蝶、背、蛙、自各25m,游到池中間轉身)" />" />

我只識其中兩式....
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

擦汗

原帖由 711MF 於 2009-5-21 00:31 發表
    今晚多謝cfchan 教自由式技術,做到果幾下又真係感覺去水d喎,同省力d
    要練多d先

x2~
    我都藉此發現了自己一些缺點....
    下次要再改改

升級   41.95%

該用戶從未簽到

7兄、抄神兄,下次再去玩過!
    我都有收穫 終於可以用蝶式游到一個直池
    雖然有少少吃力,但初步掌握到蝶式省力的秘訣!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-21 11:14 發表

咩蝶式甘難游架咩...?
    13你都游得甘辛苦..

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-21 11:14 發表

蝶式點樣省力, 有什麼秘訣,係咪要睇youtube架?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-21 12:21 發表

咩蝶式甘難游架咩...?
    13你都游得甘辛苦..

因為唔可以用死力,否則捱唔得耐
    亦唔可以唔用力,因為上身起唔到水
    雙手起水後,亦唔可以好似其他泳式咁慢慢放手入水,時機要準

原帖由 key 於 2009-5-21 13:01 發表

蝶式點樣省力, 有什麼秘訣,係咪要睇youtube架?

要把握時機,利用前進餘力,睇utube都學唔到,一定要親自領會!

升級   0%

擦汗

我初中時上PE 堂都學過下蝶式
    但當時學完後又冇游過
    下一次落水時已經唔記得咗@@

升級   23.75%

無聊

自由式,蛙式,蝶式,基本上係全部唔識.

單車,靜係細個玩個 BMX

跑步,又係唔得.

無樣得,其實過黎座座咋.

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-25 16:13 發表
    自由式,蛙式,蝶式,基本上係全部唔識.

單車,靜係細個玩個 BMX

跑步,又係唔得.

無樣得,其實過黎座座咋.

BB你好,咁錯蕩走入黎我呢庶呀!
    樣樣唔識唔緊要,我都係十六歲先識踩單車,三張多d先識游水,幾年前至開始跑步
    而家去學玩都唔遲架!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

下星期三(六月三日),我會去屯門泳池游番轉
    時間: 晚上八點左右,有興趣可以黎玩下!
    大池游住等。
    註︰雷暴警告仍會到場,會視乎情況決定是否下水!

警告及聲明
    1. 此聚會適合初步掌握游泳技術, 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加。水上活動有一定的危險性,參加者請自行評估個人能力並量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,水溫高亦可能引發中暑或熱衰竭等症狀,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5. 參加者的個人保險須自行負責。