香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

跑、跑、跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-11 00:26 發表
2月10日

上星期四跑完到依家都未跑過, 不過好彩游左兩日水, 咁都KEEP 住運動

今日卒之有交功課, 2KM X 4 不過時間真係麻麻, 頭一K 還可以跑到目標時間, 第2K 便開始橫隔膜痛

1ST - 9:30
2ND - 10:01
3RD  ...

下次去粉嶺 o個邊大排檔仲好味
wong sir 話 , 時间唔係太重要 , 要攞个均速跑個感覺。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

2月13日
今日跟一大班跑友由大埔到科學院再到大尾篤, 一個唔小心跑多左少少, 跑左 27K, 本來打算跑 23K 就算,
不過見大家咁高興, 差少少就跑埋佢, 跑夠27K, 呢次真係渣馬前最後最後一個長課, 下個星期開始只跑下10K EASY JOG 便算,
要好好休息! 今日狀態唔錯, 跑完27K 都仲好舒服, 氣無乜喘, 不過腳就係 24K 後便開始有D 攰

今日唯一差GA 地方就係又跑快左.... 應該再慢D 先啱, 唔係渣馬30K 後好驚會撞牆

二月里數 59K

711MF 該用戶已被刪除

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-2-15 20:10 發表
...新年快樂...恭喜發財...

7兄~ 恭喜發財~ 身體健康~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

2月19日

今日再戰澳景路! 上次跑得好辛苦, 經常想放棄想行, 今次卒之克服到喇!
跑得雖然唔算快, 但總算有力, 去到尾都仲可以發力, 對渣馬斜路路段又加多點信心了!

聽日開始真正休息, 下週只會跑兩至三次 5k

今日跑了12.5km

本月里數61.5k

升級   0%

該用戶從未簽到

大考將至,其實又無咩特別既,祝你將所練既,全部發揮晒出黎,記得一齊影大合照呀

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-2-20 10:35 發表
大考將至,其實又無咩特別既,祝你將所練既,全部發揮晒出黎,記得一齊影大合照呀

大家咁話~~
呢個星期要食多d 碳先 得~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

2月21日

今日無乜野做, 同個 fd 吹下水, 輕輕鬆鬆5k, 對腳好似都有d 攰, 希望休埋呢幾日以最佳狀態跑渣馬!!

本月里數66.5k

升級   0%

該用戶從未簽到

渣油呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-2-22 17:04 發表
渣油呀...

傑哥仔...努力呀...繼澳馬後...我地渣馬再見~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

Parco 爸, 平兄~~ 一齊加油呀!!  

上次澳馬只跑半馬, 今次真係要跑全馬喇! 希望達標啦!!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

再過兩天便到渣打馬拉松了, 今年第一次參加全馬比賽, 現在已開始緊張起來。之前參加過多次渣打馬拉松, 有參加過十公里賽, 也有參加過半馬比賽, 今次可真的是來參加馬拉松了, 跟朋友提起時不用再解釋 - 我參加了渣打馬拉松, 不過我只是參加 十公里 / 半馬, 「不過」後的句子可以省略了, 這次真的是去參加「馬拉松」。

這次馬拉松對我來說有特別的意義, 不過所謂特別的意義, 其實也只不過是人強加上去的意義罷了。在準備這次馬拉松的期間, 在二零一零年一月初的時候, 我失戀了, 沒錯, 就是被人家拋棄被甩掉了, 跟拍拖四年的女友分手。 這事當然會令我傷心, 心情依然還未平伏, 但未到要輕生的地步, 所以大家別期望要看到我哭著跟大家說再見, 我還要打擾大家一段長時間才肯離去。話說回來, 當事情發生後, 我只能把心情放在練習方面, 時間空了出來, 便多跑多練習, 一月份的練習量的確能做到破自己的紀錄, 雖然比起其他跑者 200km 一個月的公里數不算多, 但在現階段小弟能做到這個已差不多是極限了。

42公里以前想都沒想過能夠跑完, 到今天經過練習後, 對自己的身體總算有信心, 雖不能用令人滿意的時間完成, 但要完成比賽還是有信心的。我對自己說, 要是以前覺得沒可能的馬拉松都能完成, 其他事情一樣可以克服的。

現在要準備的都已準備好了, 就吃好睡好, 靜靜地等到2月28日的到來。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

傑兄, 大家都是第一次全馬, 好好享受和體驗這次比賽吧, 加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-25 12:46 發表
    再過兩天便到渣打馬拉松了, 今年第一次參加全馬比賽, 現在已開始緊張起來。之前參加過多次渣打馬拉松, 有參加過十公里賽, 也有參加過半馬比賽, 今次可真的是來參加馬拉松了, 跟朋友提起時不用再解釋 - 我參加了渣打馬 ...

kito hing,
    送 首beyond 歌你聽 , 化為正能量

升級   100%

該用戶從未簽到

傑仔一齊加油.努力加油.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

各位加油呀!! 呢幾日記得要多休息!!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日屋企有D事請左半日假, 卒之正式試車, 慢踩去左馬鞍山,
    最高速我諗只敢踩到30K, 唔敢踩得太快, 始終天黑單車徑又窄, 新車操控又唔多好
    架車轉波唔多順, 果然係一分錢一分貨, 我之前踩我個朋友架車時轉波好順....
    不過點都好啦, 自己車都係正GA

今日跌車又跌左一次, 不過呢次識落地喇, 無傷到
    LOCK 踏已經練到可以幾秒內甩到
    踩完車食完飯夜晚又去做GYM

登錄/註冊後可看大圖

今日滿意指數

升級   95.6%

該用戶從未簽到

渣馬後確實沒法子提起勁.......

4/11
    參加了畢架山搵笨約跑, 主題是「輕鬆征服畢架山」, 我覺得這段斜路比澳景還要長, 一點都不輕鬆.......
    之後的競技活動好好玩~~

4/12
    難得沒下雨路面情況良好, 放工回家吃飯後便到創新路操一轉車, 當天見到很多ching 速度很快, 想跟也跟不上
    今天總算放膽嘗試自己的全速, 感覺真好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-4-13 11:19 發表
    渣馬後確實沒法子提起勁.......

4/11
    參加了畢架山搵笨約跑, 主題是「輕鬆征服畢架山」, 我覺得這段斜路比澳景還要長, 一點都不輕鬆.......
    之後的競技活動好好玩~~

4/12
    難得沒下雨路面情況良好 ...

唔錯架啦 , 操多 d , 强化左副偈 , 以後踩乜車都無問題