香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 100100100
打印 上一主題 下一主題

斧山道跑場師兄師姐多多指教~~~

升級   97%

該用戶從未簽到

吓?c hing,叫我教你?咪玩啦....全長跑綱都知我出名跑得慢同姿勢唔啱架啦...做反面教材就得

升級   100%

該用戶從未簽到

今日5点許到跑場...原來有跑步班上堂..."插花"跑了5圈+1圈場外便離開了~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

各位師兄/姐,

今日第6跑...first round 跑到第4圈...心跳突然急標!!之後又要3x2圈break 1break先加埋夠10個圈.............好唔開心呀!因為重未突破到~~~~

btw,想請教為何突然心跳急標...有何輔助/加强心肺的方法!?

今日又見到一班師兄姐成team跑到飛敢!!!我記得他們的team leader說着什幺"每人2分...."--->其當糸吠咪呢度嘅師兄姐(因為好似見到wcwc ching!!)

many thz!!

升級   100%

該用戶從未簽到

病了差不多兩星期....咳呀!!...停跑了差不多兩星期...

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-1-16 20:29 發表
病了差不多兩星期....咳呀!!...停跑了差不多兩星期...

c hing ,唔舒服就唔好勉強跑,抖吓先啦...尢其是關於氣管部位,長跑是友嘛^_^

升級   100%

該用戶從未簽到

thz ching!!但我只是剛剛開始了三星期...下星期應該可以了...不過打回原型,重頭再開始了~~ (因為本身鼻敏感好嚴重...又"入錯行"...好多時"中招"...所以冧住加強一下呼吸糸统...点知咁快又"中招"!!)

P.S. 剛剛知道自己原來扁平足+overpronation...怪唔知跑完對新買rider13後腳弓同膝頭內侧疼,對victory+糸樓下跑到第二圈左腳腳弓疼到要'彈下彈下'返屋企!!!--->D鞋買錯曬!救命~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

今晚终于可以再跑了!買咗對好鬼貴的 asics 2150...不過自己腳細...男裝最细得7半碼,只好買了女裝; 但真的不可不信...今晚先跑了5圈後再3圈+2.5圈(last圈半跑半行)...膝頭內側和小腿前面肌肉全程沒有酸和揪住...最重的是腳弓位嗰條根沒有揪住痛!!!好正!!扁平足算是有解決方案了!

....唔知幾時先可先一次過跑到10K呢~~~~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 100100100 於 2010-1-25 23:07 發表
    今晚终于可以再跑了!買咗對好鬼貴的 asics 2150...不過自己腳細...男裝最细得7半碼,只好買了女裝; 但真的不可不信...今晚先跑了5圈後再3圈+2.5圈(last圈半跑半行)...膝頭內側和小腿前面肌肉全程沒 ...

出得來跑又點少得一對同自己夾既鞋呢~~
    貴都系值得架嘛~~

升級   100%

該用戶從未簽到

thz ctse!不過問題來了...而家屋企有三四對cuhsion type嘅跑鞋唔知点解決好!因為試過買過NB店裹for扁平足鞋"剪"放落D鞋度都糸腳痛...我應該糸overproation幾勁...因為D鞋內側沒有加強支撑度....我隻脚us7~7.5...

升級   100%

該用戶從未簽到

今日個鼻唔多聽駛..條氣唔多順...只可跑到4.5+3+3圈....退步咗!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 100100100 於 2010-1-28 23:12 發表
    今日個鼻唔多聽駛..條氣唔多順...只可跑到4.5+3+3圈....退步咗!!!

今日個天氣跑步都會幾辛苦架~~
    太潮濕了~~

升級   100%

該用戶從未簽到

今日终於突破到5個圈 ....1個咁多(始终有D唔敢去太多!)...但接着2nd round只能跑到4.5圈(last圈半跑半行)...

......(其實一次過可以跑到10個圈都已經開心幾日la~~~ )

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

付出多D,離終點都近D.

不過响運動場跑 25圈,會好悶.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2010-2-1 09:53 發表
    付出多D,離終點都近D.

不過响運動場跑 25圈,會好悶.

今次真糸可以開心幾日la!!! ....今日本來歸家時比冷氣巴吹到頭赤赤...第1round只跑了6圈之後入咗欄河埋面度咗兩圈後再跑3圈...之後break埋约10分鐘.....本來只想跑夾3圈(6+3+3)便收工....但不知跑跑下心跳同呼吸维持着3圈時level...於是跑下跑下...跑到10圈la~~~~ ....不過跑得好慢-->10圈用了30分37秒(其實每round平均都糸2分半至3分鐘上下 )

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚唔夠瞓...今晚只可以 3 x 5圈....跑唔返10圈  ....

btw, 唔知糸咪跑多咗DD...這兩次跑完後小腿骨前面...用手順按下時有点痛...但行路及跑步時又無痛~~~又唔知有乜跑錯咗? 有無師見可以指教??!!

升級   100%

該用戶從未簽到

今晚氣温回暖但比較侷...D鼻水又倒流...跑得好差...4+3+1+3圈...(可能第1round跟人跑時加快了很多...亂了節奏 )

不過好開心見到le度嘅師兄/姐...lulu姐還邊跑邊教了一些正確步姿!! many thz!!

< P.S.>LuLu姐跑得好快...warm up跑8圈都快過我4圈!!

升級   100%

該用戶從未簽到

今晚凍返...反而糸我習慣嘅斧山跑步環境....不過未試過連跑兩晚...第1round只試跑了3圈, 跟住跑了兩round5圈....

升級   100%

該用戶從未簽到

今日早收工...先5圈...但系第2round起步時左腳脛骨5下吋位有少少痛  ...有D惊...只跑了3圈後break5分鐘後再跑5圈...都唔知有セ跑錯!?

升級   44.21%

該用戶從未簽到

是否太快?

跑了3圈後break5分鐘後再跑5圈....點解要停?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 miumiulam 於 2010-2-19 23:57 發表
    跑了3圈後break5分鐘後再跑5圈....點解要停?

今日早收工...先5圈...但系第2round起步時左腳脛骨5下吋位有少少痛  ...有D惊...只跑了3圈後break5分鐘後再跑5圈...都唔知有セ跑錯!?