香港長跑網  - 長跑長友

樓主: wty16
打印 上一主題 下一主題

[TKO自由突擊跑] 踢腳仔

升級   9.35%

該用戶從未簽到

無定向,非定期約跑. 絕對地區性約跑, 圍繞TKO附近跑。適合各自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。
要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得
(斷估, 請更正)

[TKO突擊跑] 第6話 - 初三爆三

日期:     2011/2/5(Sat)
集合時間:     7:50 am (8:00 am 起跑)
集合地點:     TKO運動場副場                 

路線 : TKO運動場 X1> 日出康城 >TVB>日出康城> 寶邑路> 維影彎畔盡頭> 健明 >彩明>寶林 >坑口 >TKO 運動場X 1(順時針) > 日出康城 >TVB > 日出康城 > TKO運動場  
(可改)

路程:~37km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >3:30小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):**(沿途有小小上下斜, 多平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 15-19度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   
個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 運動場, 寶翠

1. Desmond
2. 大雄
3. 猿球
4.
5.

-------------
P.S. 2011-1-5(Sun) Bolo 提議去行港島徑, 點看

升級   0%

該用戶從未簽到

Desmond ~~比個版權費來好wor~~~
其實長課最理想是渣打前20日前or1個月前完成晒,5好比對腳受傷,依架距離渣打得2個week . 萬一有咩傷就5好la..
無必要咁搏wor~~~~你地考慮清楚la

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

我都讚好大雄和活活既講法,所以我決定再唔跑咁長及斜路了!

升級   0%

該用戶從未簽到

馬拉依段時間拉多d 根 ,做下 體能keep 住 or jog 下.到時就會有意想不到的成績架la

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-1-30 08:32 PM 發表
    Desmond ~~比個版權費來好wor~~~" />" />
    其實長課最理想是渣打前20日前or1個月前完成晒,5好比對腳受傷,依架距離渣打得2個week . 萬一有咩傷就5好la..
    無必要咁搏wor~~~~你地考慮清楚la " />" />

錦久, 過左claiming period la
    我地會就住hea 跑ga la  松松腳

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2011-1-31 10:36 發表

錦久, 過左claiming period la " />" />
    我地會就住hea 跑ga la  松松腳

16, 初三條路線唔上健明同唔入維景都夠37.5k (今日用gps度過).
    當日我會叫呀仔攞定d水特同食物起樓下比我地補給, 你想食蕉or朱古力or面包or杯面or年糕?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-1-31 14:10 發表

16, 初三條路線唔上健明同唔入維景都夠37.5k (今日用gps度過).
    當日我會叫呀仔攞定d水特同食物起樓下比我地補給, 你想食蕉or朱古力or面包or杯面or年糕?

大雄,有無盆菜食呀?如果有的話我都想黎跑番幾k呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2011-1-31 16:41 發表

大雄,有無盆菜食呀?如果有的話我都想黎跑番幾k呀

好提議, 可以改為由tko跑入元朗食盆菜!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-1-31 02:10 PM 發表

水+蕉,面包 ok ga la 好正 啊

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2011-1-31 16:55 發表

水+蕉,面包 ok ga la 好正 啊 " />" />

都係火仔大食d!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-1-31 19:15 發表

都係火仔大食d!!!" />" />  

升級   0%

慵懶

泡還泡,千期唔好去個間宴會廳,初三一定通人肉來泡!

升級   0%

慵懶

年廿九,入康城、工業村慢慢跑

路線 : 尚德> 彩明>健明後山>日出康城 >TVB >日出康城 >TKO運動場 >尚德 約13k幾
    早上天氣不錯,開跑後一路不大起勁,慢慢跑到康城後才較暢順,腳步開始有力,後半程能夠保持良好狀態!
    http://connect.garmin.com/activity/66130432

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-2-1 12:01 發表
    路線 : 尚德> 彩明>健明後山>日出康城 >TVB >日出康城 >TKO運動場 >尚德 約13k幾
    早上天氣不錯,開跑後一路不大起勁,慢慢跑到康城後才較暢順,腳步開始有力,後半程能夠保持良好狀態!
    http://connect.garmin.com/act ...

馬拉偷跳都唔叫埋我!

升級   100%

該用戶從未簽到

calling 16, 初三TKOSG唔開呀, 不如起寶翠集合好嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

大雄 !!!全港ge 體育設施初一至初三都好似5開wor ~~~你check 下好d

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-2-1 15:56 發表
    大雄 !!!全港ge 體育設施初一至初三都好似5開wor ~~~你check 下好d

KKF師兄幫我地CHECK左喇, 寶翠初三冇問題!

升級   0%

慵懶

原帖由 大雄2009 於 2011-2-1 15:49 發表

jg" />" />h 馬拉偷跳都唔叫埋我!

大雄你唔係地球人來既,星期六剛跑完,星期日比賽奪獎拿盃,星期一再跑30k,今日星期二仲想跑?
    你係一個真正既火星人!
    留番初三先跑啦!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-2-1 03:51 PM 發表
    calling 16, 初三TKOSG唔開呀, 不如起寶翠集合好嗎?

ok

原帖由 馬拉 於 2011-2-1 04:24 PM 發表

大雄你唔係地球人來既,星期六剛跑完,星期日比賽奪獎拿盃,星期一再跑30k,今日星期二仲想跑?
    你係一個真正既火星人!" />" />
    留番初三先跑啦!ghu" />" />jg

大雄好堅woooo..洗5洗錦行啊  介硬我啦

升級   0%

慵懶

年三十大除夕,將軍澳大圈逍遙跑

大除夕的早上,天氣和暖,陽光普照,街上行人稀少,回鄉度歲人居多,街市,車站最熱鬧!
    今早跑步狀態不錯,圍繞將軍澳大圈跑,路線:尚德>彩明路>健明後山>寶邑路>坑口路>醫院後山>寶林路>寶康路>尚德約10.5k!
    http://connect.garmin.com/activity/66275091

祝各位跑友新年快樂!身體建康!萬事如意!長跑長友!