香港長跑網  - 長跑長友

樓主: perre
打印 上一主題 下一主題

Perre - 愛跑步, 只因我愛跑步

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期 : 3月16日 - 癲友晚飯, 每位$50, 抵.

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月19日
時間:晚上八點
小評:四個大字-->有得有失
事緣今晚興高采烈一心去葵芳運動場試下對Adidas Adizero Feather,又諗住得果四五公里,費事坐車去啦,跑
過去咪算囉,今次好醒,無好似上星期六咁,係青衣迷路時
又比狗追,同時對鞋真係好輕,得190g,但跑左幾分鐘
後,就發覺佢用料真係麻麻地,肯定無味精濃咁舒服,但都
算啦,因為佢輕而薄,所以跑左幾分鐘後覺得用腳踭落地係
唔C服,好自然咁變成用前腳掌落地,係好自然,唔洗刻意
,我都覺得出奇,原來咁容易就做到,只係唔知係咪最正確
,但慢慢跑左大約3公里左右,真係慢到6:30/
K,感覺同一個速度用少左力,可以話係快左同輕鬆左。

但好景不常,去到嘉里倉上斜時,左腳腳板足弓位有被磨捐
嘅感覺,大約到4.5K左右葵芳運動場已發覺頂唔緊,要
屎入去新都會廣場萬寧買胶布 ..... 跟住返球場坐係度慢慢貼,貼完坐左幾分鐘,試下落去跑T
rack啦,但跑左一陣,唔知點解會同隔離果個後生仔亙
界,界左三個圈亙有先後,但第三個圈竟然左邊後小腿抽根
喎,可能前腳掌落地未習慣就去界人,真係攞黎衰∼∼∼∼

又坐左一陣,係度諗下邊度用錯力呢,慢慢跑都唔太覺,但
一快就覺得落地時左後小腿食左好多力,但奇怪地右小腿又
唔覺喎,唔知係我左右机肉強度唔同還是我左右腳用力有分
別呢?還是未習慣呢?真係要再試多幾次先知。

算啦,已經傷痛處處,唯有慢慢跑返屋企,真係好慢,成7
分半1K,但去到樂悠居門口,今次輪到左腳板足弓位有磨
捐的感覺,頂∼∼∼以前成日話老婆買鞋著二次就收埋一邊
唔著,家陣我早二星期前買左對Nike Air Max 2011,雖然鞋底好C服,但鞋身好硬,跑多過10K會
"銀"住腳背,於是將佢變成去街鞋,上星期呢對Adiz
ero就輪到磨腳板底 ..... 唔通又要收埋佢?真係話得老婆多報應囉∼∼∼

而且都咪精農Rider15報銷後就快輪到對Rider
14報銷,咁要買咩鞋先好呢?有無鞋可以試著跑下覺得C
服先買架?唉∼∼∼∼半年買左五對鞋∼∼∼敗家仔!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月21日
時間:晚上九點
短評:星期一抽根後,左後小腿舊机肉今日都扯住扯住,好
似三年唔跑步,跑完第日落樓梯果種酸痛,加上昨晚食完飯
零晨一點先返到屋企,本應今晚係休息的,但昨晚食完燒豬
手、燒雞亦、炸薯條之後,今日下午又謂食,走左去試下K
FC避風塘炸雞配磨菇飯!
唉,今晚都係少郁30分鐘,慢慢JOG 5K,出一身汗,順便"櫈"番鬆少少後腿机肉,快D回復
番體力星期六去開心跑。

登錄/註冊後可看大圖

升級   76.25%

該用戶從未簽到

賀開BLOG!

今日放假?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 14:30 發表
日期:2月11日
時間:上午十點三
短評:今天是第三次嘅20公里,時間係首10公里56分
多,之後10公里58分多,全程1:55:28,今朝比
前二星期為好,跑完無咁攰之餘時間亦好左,但過左15公
里後,還有 ...

你咁跑 ,2013可以全馬啦

升級   76.25%

該用戶從未簽到

勁喎,咁耐之前都記得,我都唔記得我每次跑完有咩感想,哈哈

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-3-22 18:17 發表 賀開BLOG! 今日放假?

今日Lunch無出去之麻!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-3-22 18:32 發表 勁喎,咁耐之前都記得,我都唔記得我每次跑完有咩感想,哈哈

之前有寫Facebook, Copy and Paste咋!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

踩場,恭喜BLOG開張~~~!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

恭喜perre師兄開blog, 畫多D地圖俾我地睇啊!!!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-22 20:08 發表
    恭喜perre師兄開blog, 畫多D地圖俾我地睇啊!!!!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

入黎打番個腳印先 恭喜開BLOG大吉

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-3-22 18:28 發表

你咁跑 ,2013可以全馬啦" />" />

跑左2012澳門果個先jack

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-22 23:06 發表
    入黎打番個腳印 恭喜開BLOG大吉

乜唔係留低一篤屎屎咩~~

升級   69.47%

該用戶從未簽到

恭喜perre師兄開blog !

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期 : 3月22日

今天無跑步, 去左九龍城睇鞋仔, 但空手而回, 結果同太座去左食泰國菜, 食到好飽飽~~~

跟住去左葵涌廣場行街仔, 路過運動家, 但無乜好鞋仔款式, 如果買左隻PS3的GAME返屋企 ......

今晚沒有時間跑步了.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 14:32 發表
    日期 : 2月11日

今天見坦克師兄玩二年渣馬前後照, 我又手痕整番張四個月前後照 ....

四個月的減肥前後
    體重由201磅-->170磅
    褲頭由36吋-->30吋
    我都要比自己一個讚!

http://www.perre.net/Nike-Runn ...

哇...哇...哇...Perr師兄你   產後  後生過   產前 3,4歲喎,
    好厲害, 成個樣企理精神晒呀. 我卑你咁多個  讚 讚 讚 讚 讚
    我而家有成30吋腰, 我要加油搵番 26吋腰    番嚟長伴我身邊

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-23 20:26 發表

哇...哇...哇...Perr師兄你   產後  後生過   產前 3,4歲喎,
    好厲害, 成個樣企理精神晒呀. 我卑你咁多個  讚 讚 讚 讚 讚
    我而家有成30吋腰, 我要加油搵番 26吋腰    番嚟長伴我身邊hgj09 ...

多謝支持∼∼∼

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月23日
    時間:晚上七點半
    短評:今晚慢跑了一段來回汀九穚,之後一班跑友去吃飯,大滿足之後再慢跑多2K返屋企!留番D力明早深井跑入錦田!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月24日
    時間:朝早九點
    短評:一行22人出發,在深井會合,之後往青龍頭再上山路,沿住
    山路向石崗方便走,差不多到石崗軍營,有一個農場,坐底做少少飲
    食補給,之後再跑到錦上路地鐵站,但到地鐵站時有1公里跑錯路,
    比阿姐點左去大欖隧道出口巴士站位,好彩有個哥哥話呢條路唔得,
    所以返轉頭,全程跑左26公里,條山路好甘∼∼∼返到屋企沖完涼
    即時搵容祖兒幫手攪攪隻腳仔!

登錄/註冊後可看大圖