香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Perre - 愛跑步, 只因我愛跑步

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月2日晚上
氣溫:14度
衣著:仍是樽領純膠風褸(好臭)
伴侶:草蜢2010演唱會

原本今日都幾攰,但昨晚休息左一晚,今晚唔想偷懶,硬著
頭皮去跑步,可能天氣凍嘅關係,走左3公里只係17分鐘
,汗都未有,心諗7公里今晚應該無問題,到走左5公里時
,時間只係29分10秒,比平時還快了幾秒,但完全沒有
疲態,到走到7.2公里時亦只係42分33秒,比平時快
左成分鐘不特止,還有忘我嘅感覺,最後用左48分45秒
完成左10公里!
估唔到自9月23號開始第一天跑步(10年無跑),花左
9星期便到10公里,還在60分鐘內完成,很鼓舞!

登錄/註冊後可看大圖

+1 0
上一篇︰減肥下一篇︰2012年无锡环太湖国际马拉松赛

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月3日晚上
氣溫:仍是很凍
衣著:仍是樽領純膠風褸(好臭)

短評: 今天的我, 打不到昨天的我, 跑少了一半, 很攰!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月4日
天氣:好曬好乾燥
短評:今天的我打倒了昨天的我,但打唔倒前天的我!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月6日
時間:晚上八點
小評:橋布斯在iPhone 4發佈會說:"再一次突破"!今晚終於重上10公里了,
而在5公里時,亦以29分08秒,僅以2秒之差破了之前
紀錄,但之後越跑越慢,到6公里時已經想放棄,可能今天
全日只食了四塊方包+二塊火腿+二塊芝士和一盒生果盒,
晚上返到屋企未食野就去跑步,但最終以堅毅的意志,不停
諗住 "跑完返去有飯食、跑完返去有飯食....",最後終於
捱到返來,但時間比上次慢了4分鐘!
當然最後返到屋企係無飯食,等住我嘅係海皇粥店的粥一碗
(因為昨晚食大左)!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

再一次突破自己,比昨晚快左七秒
日期:12月7日
時間:晚上九點
短評:四個字:攰到仆街!原本跑唔到,不過改左路線跑左
去深井,焗住包返回來先有10公里咋!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月8日
時間:晚上九時十二分
短評:連跑二晚十公里,今晚留番少少,以免太盡,時間也
不錯,27分鐘多少少!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月9日
時間:晚上十點
短評:今晚凍左,但可能心中有團火,所以走完五公里都好
似無走過咁,但都要適可而止!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月12日
時間:都係晚上九點
短評:小跑三十分鐘,來回麗城至汀九橋底,但頭2.5公
里純上斜,之後2.5公里純落斜,都幾辛苦!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

再一次突破自己:跑左入黃金海岸,等緊巴士返屋企!
日期:12月10日
時間:早上11:30
短評:散晒!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月14日
時間:晚上
短評:今晚試下快少少跑5公里,時間在27分多D,亦常
滿意!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月15日
時間:都係晚上九點
短評:第五次10公里,自己今晚頭2公里拉住
拉住係12分鐘,之後8公里咬緊牙根放到尾,時間好好,
只係55分鐘,放完返來後,爽!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月16日
時間:晚上七點多
路程:荃灣碼頭至深井嘉頓來回
短評:今晚終於的起心肝唔係汀九回程,挑戰一下深井回汀
九條長命斜,上斜前我後面有班人,到我咬緊牙根、用盡奶
力跑到山頂時,果班人已經唔見晒囉.....係快到唔見
晒,返到荃灣都見唔到尾影......wakakaka
ka!! 後來發覺原來果班人就係長跑網班青公癲友 .... >_<

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月17日
時間:下午一時
短評:經過昨晚12公里和前晚10公里後,今早慢走5公
里作為肌肉Relax,明天要去地質公園,休息一天,下星
期繼續,而家要出去拎Body Check Report.

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期 : 12月18日
今天去買新牛仔褲, 腰圍終於可以由36吋變成32吋了, 體重亦由201磅變成176磅了! hehe

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月18日
短評:原本今天休息,但昨天睇完報告,今晚都係唔好懶惰
,跑多二天,便有九天休息!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月19日
時間:晚上八點廿分
短評:今日都唔攰丫,但唔知點解去到汀九穚底5公里時腳
軟喎,返來果段勁辛苦,九萬幾次想停,用盡無限意志先返
到麗城!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月21日
時間:晚上九點半
短評:由於昨天和今天午餐食大左,而且昨天休息了一晚,
今晚復跑10公里,時間更做出突破!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期 : 12月23日
時間 : 晚上八點十五分
短評 : 呢二日食大左,要走多少少去消滅多D先得,但唔可以跑得
太夜,因要執行李,一陣晨早五點就要起身去機場!休息五
天再跑。

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月6日
短評:新鞋落地真係好舒一服,但走完十五公里都極疲,明
天鐵定休息一天!

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:12月7日
時間:下午一時
昨晚走左15公里,今日減番一半,等身體Recover
y一下,但今日無著件企領風褸焗汗,十一月初以來首次唔
著,但就出事了,件味精濃Tee比個iPhone套條帶
上魔術貼勾到一大幅起晒線,不過算啦,用來跑步用,下次
著番風褸遮住都OK,天氣開始熱果時先買個件新吧!

登錄/註冊後可看大圖