香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇師姐仲未準備好挑戰全馬??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-10 10:56 發表

曲奇師姐仲未準備好挑戰全馬??

舊年十月決定報半馬已經下了好大勇氣..
全馬... 半馬的一倍...
真係從來冇諗過...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-10 11:07 發表

舊年十月決定報半馬已經下了好大勇氣..
全馬... 半馬的一倍...
真係從來冇諗過...

前進師兄話齋,跑長跑全馬最有意思~~
女跑手有跑全馬實力既人比男跑手少,半馬1:4X 既跑手應該能力應付全馬,難得曲奇師姐有咁既潛力,唔好sai 左去,好好考慮考慮啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-10 01:10 發表
我想3月1/15整個~毅行行山試玩團~dee兄有冇路線好提議

好呀,時間再定~~

呢度既ching ctse 都有長跑底,唔駛由初階玩起,建議如果想跑既可以玩麥徑1-2(北潭涌至北潭凹,24.1km),想玩金D 既山就麥徑3-4(北潭凹至基維爾營再落清水灣道,23.9km+落飛鵝山約3km),或者麥徑6-8(馬騮山至荃錦).三段各有特式~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-10 11:47 發表

好呀,時間再定~~" />" />

呢度既ching ctse 都有長跑底,唔駛由初階玩起,建議如果想跑既可以玩麥徑1-2(北潭涌至北潭凹,24.1km),想玩金D 既山就麥徑3-4(北潭凹至基維爾營再落清水灣道,23.9km+落飛鵝山約3km ...

有興趣...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-9 23:42 發表
嘩!乜你半馬咁快ge,1:43 ﹖仲快過我﹖乜你唔係係我後面ge咩﹖" />" />" />" />" />" />
覆返之前個問題,我其實好少玩山,一年一次起,兩次止。行樓梯會多少少!" />" />" />" />" />" />

奧師兄我無記錯呀,我慢1分20秒起步,半馬01:43:06 呀,師兄係咪睇大會個鐘??" />" />

1044 975 385 MMM1 23909 FACHI AH DEE 花子阿弟 Hong Kong 03:53:15 03:51:55 00:52:07 01:44:26 02:37:21

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-10 12:15 發表

有興趣...

我估都幾多師兄師姐會玩~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

已開post~睇下反應再決定
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-10 11:40 發表

前進師兄話齋,跑長跑全馬最有意思~~
    女跑手有跑全馬實力既人比男跑手少,半馬1:4X 既跑手應該能力應付全馬,難得曲奇師姐有咁既潛力,唔好sai 左去,好好考慮考慮啦~~ghu" />" />jg

喂喂阿 dee 半馬同全馬路程伙差一倍,但體能負出係兩倍架 你唔好誤導ctse呀........自動獻身另計

升級   0%

該用戶從未簽到

Ah dee...sub 4 , 強
    我下個目標 "Trailwalker "
    可以交流下點練嗎 ?

升級   7.67%

該用戶從未簽到

花子兄, 恭喜你全馬sub 4!
    小弟要做到你呢個時間我諗係非常非常長遠的事....

另外, 花子兄今年要奉召玩mtr race walking嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-2-10 21:43 發表

喂喂阿 dee 半馬同全馬路程伙差一倍,但體能負出係兩倍架 你唔好誤導ctse呀........自動獻身另計

咁跑到1:4x 半馬對腳都有番咁上下力既,一定唔係捱番黎果隻,應該都有D 關係既~~
    我同過曲奇師姐練跑,真係有咁既能力架,曲奇師姐唔信試下丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-10 22:36 發表
    Ah dee...sub 4 , 強
    我下個目標 "Trailwalker "
    可以交流下點練嗎 ?

THX LOUD 兄,今年我都好滿意發揮~~
    係?我今年應該唔玩,不過陪操同交流心得就非常樂意,有咩隨時講出黎交流交流~~
    另外我諗過度過今年都係玩唔到三鐵,好可惜,不過我一定會有一日玩到既,到時真係要loud 兄指導下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-2-10 23:31 發表
    花子兄, 恭喜你全馬sub 4!
    小弟要做到你呢個時間我諗係非常非常長遠的事....hgjD092" />" />hj

另外, 花子兄今年要奉召玩mtr race walking嗎?

thx 幻象兄,我都幾開心呀~~
    有心去做無難事既,睇下咁多ching ctse 既故事,幻象兄努力D 可能好快可以同我拍住上~~
    無呀,呢個我唔玩架,競步唔係我杯茶,我覺得比例悶...
    今年如果仲搞既話有機會玩苗圃同挑戰36,毅行同龍舟都唔玩lu,長期咁玩真係好攰~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-11 09:54 發表 thx 幻象兄,我都幾開心呀~~ 有心去做無難事既,睇下咁多ching ctse 既故事,幻象兄努力D 可能好快可以同我拍住上~~ 無呀,呢個我唔玩架,競步唔係我杯茶,我覺得比例悶...  ...

花子兄,多謝你的鼓勵,小弟呢一年參加過多場比賽,深深體會到「台上一分鐘,台下十年功」呢句說話,好成績永遠只會留給願意付出時間汗水,咬緊牙關練習的人,閣下就係一個好例子呢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-2-11 21:55 發表

花子兄,多謝你的鼓勵,小弟呢一年參加過多場比賽,深深體會到「台上一分鐘,台下十年功」呢句說話,好成績永遠只會留給願意付出時間汗水,咬緊牙關練習的人hgjD141" />" />hj,閣下就係一個好例子呢。

無錯,中意長跑其中一個原因係長跑比較少幸運成份,唔會因為好彩而得到好成績,每快一分鐘都要好多汗水同心機~~

咁幻象兄成績點呀?多D post 出黎大家分享交流下丫馬~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-11 09:49 發表

THX LOUD 兄,今年我都好滿意發揮~~
    係?我今年應該唔玩,不過陪操同交流心得就非常樂意,有咩隨時講出黎交流交流~~
    另外我諗過度過今年都係玩唔到三鐵,好可惜,不過我一定會有一日玩到既,到時真係要lo ...

我沒有什么心得架 , 反正我都不介意名次 , 志在参與 ,
    固然報左名便要花時間練習下 , 要尊重下每次既比賽,
    youtube 有個 叫 expert village, 有好多段片教 technique.
    有時間去 look, 學番幾下

Ah dee, 今年有什么 plan (e.g. 報什么比賽 / 訓練?)

我如無意外, 今年會参加
    1) 2-3 個 水陸 2 項
    2) 大埔渡海泳 (上年因為炒單車 , 所以 miss 左 , 今年再黎過)
    3) osim 2009
    4) Mizuno HM
    5) trialwalker ( plan 定先 , 沒行山经驗, 所以揾定資料 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-12 14:19 發表

我沒有什么心得架 , 反正我都不介意名次 , 志在参與 ,
    固然報左名便要花時間練習下 , 要尊重下每次既比賽,
    youtube 有個 叫 expert village, 有好多段片教 technique.
    有時間去 look, 學番幾下

...

loud 師兄有經驗,小弟就一張白紙,所以有問題一定要請教你~~
    得閒去睇下先~~

兩項簡單D,可以當接觸下鐵人賽,ching 如果有o岩初學者既比賽要話我知呀~~

毅行我玩左四年,雖然唔係好叻,不過師兄未玩過如果有問題可以大家研究下~~

而家plan 出年停一年全馬,想半馬做好D 時間,希望有機會1:30 之內完成,未玩過mizuno 半馬,今年會重點準備美記同渣馬半馬,希望有好成績~~

比賽都可以提升能力,希望"每月一賽",玩下D 細比賽,plan 左既有3月跑畢拉山同4月復活跑~~

今年唔玩毅行,但跑山太好玩,一定會玩苗圃,目標sub-6,但又唔排除會玩苗圃10K 做好名次,到時再決定~~

兩項都有興趣喎,當見識下,希望loud 見俾D 意見~~

升級   0%

該用戶從未簽到

聽人講係咪要練行夜山呀 ?
    小弟 5 年來都未行過山 , 唔知從何入手 ,
    有無 d blog or website 可以入去睇下
    一個初學者要先買乜裝備, etc....