香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比
打印 上一主題 下一主題

不止十公里•山比遊樂blog

升級   20.75%

該用戶從未簽到

連mill 姐都留意到...

其實一來係呢排多野做
二來就來放假,要清左手頭上的工作先放心放假...所以個人好緊張

我已經當跑步係減壓的方法,所以我唔會因為跑步而無心情ka~~
放假時一於跑多d,叉夠電再..返工...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 囧山比 於 2009-7-16 23:51 發表
    其實今次係我第七次捐血,平時都無乜事,仲照樣去打桌球...估唔到今次差d出事。
    叮叮噹ctse好耐無見啦~~~ 希望快d一齊跑呢~~

跑步同桌球運動量差好遠喎, 捐完血唔好去衝圈/衝斜路.
    希望快d一齊跑呢! 有時星期五我會去斧山跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-7-16 23:52 發表

你...唔係...第一次呢~~~呵呵~~

活活已經n咁多次

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 囧山比 於 2009-7-16 23:55 發表

連mill 姐都留意到...

其實一來係呢排多野做
    二來就來放假,要清左手頭上的工作先放心放假...所以個人好緊張

我已經當跑步係減壓的方法,所以我唔會因為跑步而無心情ka~~
    放假時一於跑多d,叉夠電再..返 ...

山比食飯未呀? 放假有無諗住去邊道玩吓咁呢! 如果唔係咁熱, 行吓山都唔錯架.
    行完心情都靚啲~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

山比,你好嗎?見你好耐無 update 個 blog law 喎,無乜事嗎?自己仲有無 keep 住練習阿?好掛住你喔!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

我上個星期入大澳短宣,和大澳小學生過了一個星期,昨日帶住感冒和失聲返來。我星期二特地早起床跑長堤,感覺得正呀!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 囧山比 於 2009-8-3 00:37 發表
    我上個星期入大澳短宣,和大澳小學生過了一個星期,昨日帶住感冒和失聲返來。我星期二特地早起床跑長堤,感覺得正呀!

本地短宣幾特別又方便喎! 做些什麼?
    對住小朋友一個星期, 講嘢講到失聲? 玩得好開心?

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 3-8-2009 00:37 發表
    山比保重阿,近排 d 流怠好犀利阿!同小朋友相一個星期一定好開心喇,佢地好可愛 ga。

升級   20.75%

該用戶從未簽到

我地一行廿人,入去大澳訓睡袋一個星期,係服待當地廿個初小至升中一的小學生,同埋同佢地傳福音呀~~

今年係我第二年去,同今年一樣,都係返出來就大病一場。個度的小朋友好純真,好聽話ka~~

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 3-8-2009 14:45 發表
    我地一行廿人,入去大澳訓睡袋一個星期,係服待當地廿個初小至升中一的小學生,同埋同佢地傳福音呀~~

今年係我第二年去,同今年一樣,都係返出來就大病一場。個度的小朋友好純真,好聽話ka~~
    好感恩阿,山比快d 好番,繼續服侍神。加油。

升級   0%

開心

山比,有冇興趣同假期,去感受一下厦門國際馬拉松既氣氛,仲可以順便參加埋當地遊,考慮吓丫。

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5322&extra=page%3D1

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-8-5 08:03 發表
    山比,有冇興趣同假期,去感受一下厦門國際馬拉松既氣氛,仲可以順便參加埋當地遊,考慮吓丫。

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5322&extra=page%3D1

今年試左腳,睇下自己跑唔跑到unicef 同渣打半馬先,同埋我唔準自己多心報得太多賽事...cat 你會去嗎?

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 6-8-2009 16:22 發表

今年試左腳,睇下自己跑唔跑到unicef 同渣打半馬先,同埋我唔準自己多心報得太多賽事...cat 你會去嗎?
    咁你又講得啱 gei,出年先去都未遲。
    我的確係打算去ga,因為都好想感受一吓外地既馬拉松賽事氣氛,不過我唔知會唔會貪心得滯,跑完 UNICEF 個半馬唔知仲有冇力呢?
    唔緊要啦,如果真係無力跑,咪當去行吓 law,聽講話報名費好平吓過喎,橫掂我都未去過厦門,同一班長跑愛好者一齊去,又可以為大家打吓氣,或者仲可以同大家影吓相都唔錯丫。

升級   20.75%

該用戶從未簽到

可惜假期所餘無幾...水塘又見底....

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 6-8-2009 18:59 發表
    可惜假期所餘無幾...水塘又見底....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-8-6 16:22 發表

山比∼∼離unicef仲有3個月有多。依段時間慢慢加長跑。
    有足夠的準備,你一定得,支持你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-8-6 16:22 發表

山比~我都報左unicef, 大家一齊努力呀!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

10/8 斧山

無跑咁耐

5圈熱身:2'34 / 2'48 / 2'47 / 2'54 / 3'15
    踢腿2式,3sets
    原想一圈慢一圈快,跑五set,結果:3'27 / 2'53 / 3'43 / 3'51 / 3'34 /
    抖一陣,想跑埋佢,結果:3'24 / 3'42 /

腸痛到不行,今次除了棋隔膜,仲連肚臍對下都痛,打算睇醫生啦....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

多謝cat 活活 和wing 的鼓勵
    我會努力的~~

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 12-8-2009 00:58 發表
    無跑咁耐

5圈熱身:2'34 / 2'48 / 2'47 / 2'54 / 3'15
    踢腿2式,3sets
    原想一圈慢一圈快,跑五set,結果:3'27 / 2'53 / 3'43 / 3'51 / 3'34 /
    抖一陣,想跑埋佢,結果:3'24 / 3'42 /

腸痛到不行,今次除 ...
    山比你睇咗醫生未阿?