香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~偉~
打印 上一主題 下一主題

coxswain 跑步記錄 (順利村)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-8-1 18:34 發表
今早第一次去將軍澳逍遙團
0815準時起步, o係TKO跑街(多數係單車徑)
好呀, 卒之可以跑平路,
開頭跑, 覺得都幾o岩跑, 唔會跑太快,
不過跑左30 mins 之後就已經跟唔上, 唔見晒佢地
好彩有Chairman 同 laputa99 陪 ...

前面d人放火架,記得遠離火種 ~~~

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-8-1 22:24 發表
我哋每星期六都會跑,喺將軍澳跑嘅好處係平路同唔多單車/人。跑起黎都幾舒服。跑完之後嘅特訓喺我哋嘅特色。希望下次可以再見到ching啦。

Terence ching
我一定會再黎

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-8-1 22:30 發表

前面d人放火架,記得遠離火種 ~~~

我練好D...下次你帶我去一齊放咪得囉

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-03. 62'53" 9.2 km. 27-28度 一號波

落完一場超勁雨之後
1825 hrs 由樓下跑去順天巴士站回程(2.4K)
再由利安道跑上新清水灣道去壁屋回頭跑返屋企(6.8K)
以為有10K, 點知唔夠.

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-8-3 20:53 發表
落完一場超勁雨之後
1825 hrs 由樓下跑去順天巴士站回程(2.4K)
再由利安道跑上新清水灣道去壁屋回頭跑返屋企(6.8K)
以為有10K, 點知唔夠.

我今日都係落完雨六點幾跑, 都幾清爽
只係有幾段大逆風, 差d跑唔到向前.....

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-8-4 00:41 發表

我今日都係落完雨六點幾跑, 都幾清爽
只係有幾段大逆風, 差d跑唔到向前.....

係呀 !! 簡直係玩原地跑呀

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-07. 40'00. 5 km.

跑步機 30 mins, 4 km. Speed 7-9
滑雪機 10 mins, 1 km 都滑唔夠.

真係無心機玩

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-08. 63'14" 9.3 km. 30-32度, 好翳焗.

1715 hrs 由西貢town沿西貢公路
跑出去匡湖居巴士站,過番對面碼路回程.
(遲D會由順利跑入西貢,所以試路)
今日好多車入西貢,中途仲遇到塞車,食死氣好辛苦,
不過車上面有人睇住自己跑, 會跑快D

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-8-9 01:14 發表
1715 hrs 由西貢town沿西貢公路
跑出去匡湖居巴士站,過番對面碼路回程.
(遲D會由順利跑入西貢,所以試路)
今日好多車入西貢,中途仲遇到塞車,食死氣好辛苦,
不過車上面有人睇住自己跑, 會跑快D" />" />hiuijhkj  

師兄要小心,跑步時吸廢氣對身體不太好的。

升級   73.33%

該用戶從未簽到

佐治師兄
下次星期六日再跑, 都唔揀西貢公路喇.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-10 2315 hrs 4.8 KM 30'58" 好焗...

收左工想由西貢跑番去順利,不過無準備,下次先,
咁...番到屋企 2315hrs 由順利消防局跑去順天巴士站,
諗住來回三次,大約跑7K,點知跑左一次,就開始眼花,
可能唔習慣夜跑,個鼻又唔舒服,卒之來回跑左兩次就算.

仲好辛苦添.仲咁大想頭,想由西貢跑番去順利.....

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-12 06:15 PM 9.93 KM. 1h 14'23"天陰清涼 26-28度

順利420M 緩跑徑,跑左一個圈做熱身
之後跑入壁屋,回程,
再返入去緩跑徑跑左一個圈.
諗住跑夠10K.所以再兜個圈去順天邨,
再跑番屋企.

都係呢D時間最啱跑,不過唔知點解今晚跑10K要咁耐時間,
三個月喇, 我幾時先可以不停步跑到半馬 ?
唔緊要啦, 好似 finewong ching 咁講,
儲多o的 K數先.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-15 16:15. 10Km. 1h 12'14" 30度

順利420M 緩跑徑,跑左3個圈
02'46
02'43
02'48

之後跑入壁屋,上天橋回程,27'57
回程用左 25'19
再返入去緩跑徑跑4個圈.儲夠10K.
02'48
02'48
02'45
02'16

今日用最舒服o既步速黎跑,無迫自己發力蹬,唔用密步,
只用鼻呼吸,跑完居然無慢到, 仲快左幾秒, 真係唔明.
今日同7月22果一次,差唔多一樣 (84#)

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-16 17:00. 8Km. 30度

噚日跑左10K
今日下午無野做,去跑o下,點知唔係好想郁,
跑唔起,原本想跑去井欄樹就回程,好彩頂住,上埋去壁屋.
本來兩日跑一次,今日跑到8K都好滿意喇

順利420M 緩跑徑,跑左2個圈
02'54
02'51
之後跑入壁屋,上天橋回程,28'39
回程用左 25'04

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-19 18:50. 10.5 Km. 1h 06'15" 28 度

本來噚日(2009-08-18)就要跑,不過攰過頭訓左覺, 準備返夜班.
今日收左工訓醒都好攰, 不過唔可以咁懶,
去跑順利420M 緩跑徑, 小小斜路都唔想跑.
本來諗住跑一個鐘頭, 點知last 半lap比條友仔介左一野
仲要o係我最攰個一刻過
我, 因為我已經收慢晒, 諗住收工,
我不嬲EQ都好高,但唔知點解好慶,

唔理, 一於追住佢, 想過番佢頭, 不過條友仔用好快o既步速跑,
我都跟到用盡力跑, 貼住佢, 卒之有一個機會可以過到佢,
不過我無咁做, 我吊住佢,等佢無氣先至過佢
追住佢幾個圈, 點知......就係呢一刻, 爆左,  
妖.........

都好,本來跑唔夠10K,而家夠晒,仲pb埋添
10080m = 1h 03' 41" <----大家唔好笑我, 對我黎講好快架喇 !!

升級   73.33%

該用戶從未簽到

今日卒之報左 2009.10.1 國慶長跑
可以肯定果日放到假, 希望仲有位啦.
仲申請埋做長跑網會員.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-22 08:20. 12.9 Km. 1h 55' 30-34 度

今日參加將軍澳逍遙團 - TKO 終極回氣特訓 ~ finewong分享會
13K: 將軍澳運動場>翠林>康盛>馬油塘>寶達>廣田>調景嶺>將軍澳>
運動場.
0700起身打開窗簾睇一睇出面, 陽光普照,係熱到滾果隻
不如繼續訓覺...........不過, 諗諗o下有網友一齊跑開心D,好,出發.
0820 準時起跑,去到康盛花園,6K組就過天橋回程,不過我覺得仲可

以跑,就繼續13K路程,一口氣跑到去碧雲道,澳景路口,
文 ching 同另一位ching 因為住藍田,所以就分左o手,
活活 ctse o係路口等埋我呢隻慢腳就繼續行程,期間, Chairman ching
都返黎揾我同活活, 卒之因為太熱,去到將軍澳港鐵站就入o左去過冷河,
再經將軍澳廣場返去運動場. 沖涼見到個身有個好勁既背心印
之後唔夠時間做特訓就走左o勒. (借圖一用)

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-24 22:15. 8Km. 57'48. 28-30 度

想1700-1800跑, 但係早起身, 太攰, 訓左一陣,
索性食左晚飯, 夜D先至跑.

順利420M 緩跑徑,跑左一個圈02'42
之後跑入壁屋,上天橋回程,27'21
回程用左 25'03
緩跑徑,跑多一個圈,02'40 儲夠8K 收工.
總時間 57'48.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-08-26 2240 hrs 11.6 KM. 1h 25'

收工由西貢跑番去順利,有兩段長斜路都keep到一直跑,無停過.
沿途無乜風, 好彩有車行過都無咁焗.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

Hi coxswain ching, 我都好耐無上離你個blog了, 近況好嗎?
    我睇番啲post, 知道你都有入將軍澳跟jc, 車亞文, 活活佢地一齊跑喎!
    我以前冬天都有同佢地跑架, 最近天氣熱先少左入去跑, 第日有機會都一齊啦!