香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   78.4%

該用戶從未簽到

早晨各位!剛跑完10K翻嚟,而家要去拜山。

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

回復 140# 的帖子

Jc, 保重呀,唔係TKO又多一件十字軍啦。
    我尋晚和auntie圍運動場jog了3個圈,膝頭畧有進展。

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨各位

今日唔知係林巴幾了

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

各位午安~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

呢樹既同學有沒人想星期日黃昏系馬鞍山跑去元洲仔來回玩長課呢~~
    此路段可加可減都幾岩練長課的~~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 angkso 於 2009-10-26 10:29 發表

Hi, angkso Ching 好耐無見了, 希望你快啲好番, 大家等住同你跑的.

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 jc8866 於 2009-10-26 08:58 發表
    多謝大家關心, 尋晚敷左一次冰, 一陣再敷, 要快D好番 ....... " />" />
    我好乖架, 原本唸住今朝跑馬油塘, 宜家冇去呀, " />" />
    等埋腳痕仔起身, 去行下街街家庭樂咋  " />" />

JC, 保重身体, 收D好番呀!

我今朝去咗九龍灣運動場慢J0G咗5公里, 感覺腰間無咁痛,
    只是在hIP位仍有些少酸痛, 但比較三星期前已經有改善..
    若根隨物理治理師指示去做一些動作改善, 進道上會比預期快些,
    我希望儘快再跑番好D, 記住等我喎..

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

腳痕添....想依個星期六入泥Join您咃...

升級   0%

該用戶從未簽到

今日同大大帶左腳痕仔去行山, 腳痕仔話第時佢大個仔, 要跑澳景路快過我喎  

全程6.7k, 行下食下玩下, 行左兩粒鐘, 好彩唔使抱.......

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駛乜理 於 2009-10-26 14:24 發表
    腳痕添....想依個星期六入泥Join您咃...

sam, 隨時歡迎你, 不過要休養好先呀, 同埋初初好返, 唔好操太急喔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-26 17:17 發表
    今日同大大帶左腳痕仔去行山, 腳痕仔話第時佢大個仔, 要跑澳景路快過我喎  " />" />

全程6.7k, 行下食下玩下, 行左兩粒鐘, 好彩唔使抱....... " />" />
    ...

6.7K? 腳痕仔果然係勁勁勁啊.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-26 17:31 發表
    6.7K? 腳痕仔果然係勁勁勁啊.......

兩粒鐘, pacing 18min/K 慢慢行jei ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-10-26 10:29 發表

uncle, 你個頭像真係sweet sweet  

我果幅..... 隔離果個都唔知咩水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-26 18:02 發表

兩粒鐘, pacing 18min/K 慢慢行jei ~ " />" />

我地係計距離,唔計時間既.

宜家你要搵個肯陪你行6.7K既小朋友,一d都唔易啊......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-26 18:55 發表

我地係計距離,唔計時間既.
    宜家你要搵個肯陪你行6.7K既小朋友,一d都唔易啊......

再大個D都仲肯跟先算啦 ~  
    返到屋企佢仲話要落街踩單車, 真係精力過盛

升級   0%

該用戶從未簽到

calling ee........ calling ee.........

有仇報喇 ~~~~~~~ https://www.longrun.hk/forum/vie ... page%3D1&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-26 19:20 發表
    calling ee........ calling ee.........

有仇報喇 ~~~~~~~ https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6248&extra=page%3D1&page=1

" />" />

但係,味精濃半馬好似係一個星期之前跑喎.
    你諗住唔玩味精濃,定係一個星期一個半馬當長課
    定係......其實你打算跑CCM 全馬架?

升級   100%

該用戶從未簽到

今日同大大帶左腳痕仔去行山, 腳痕仔話第時佢大個仔, 要跑澳景路快過我喎  

全程6.7k, 行下食下玩下, 行左兩粒鐘, 好彩唔使抱.......

好溫馨ge 家庭登高照!!

下次可以挑戰釣魚翁, 風景重靚

升級   100%

該用戶從未簽到

呢個星期狀態麻麻...

星期一: slow 10K (49:xx)
    星期二: 6x1200 (平均 5:05)
    星期三: slow 12K (58:xx)
    星期四: steady 12.5K (59:xx)
    星期五: 休息
    星期六: hill climb 12x1 min (好耐未試過, 好似整親膝頭!!)
    星期日: 原本 slow 19K (但膝頭痛, 改28K單車)

星期一: 原本 slow 10K (膝頭仍覺少少痛, 改28K單車)

希望聽日可以跟到 workout ge interval: 9x400
    重有2星期....