香港長跑網  - 長跑長友

樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

.

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 240# 的帖子

但你付出得多我好多呢~
    同埋我去到小欖就比7仔兄放甩了....
    冇本事再用番頭4~5k ge 速度

升級   78.75%

該用戶從未簽到

咁你學業要緊啦......
    我琴日開步至到小欖都係大約6分零1k....
    我同alan跑到小欖先追到redred、nc、大隻.....成一個鐘

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-7 22:28 發表

咁你學業要緊啦......
    我琴日開步至到小欖都係大約6分零1k....
    我同alan跑到小欖先追到redred、nc、大隻.....成一個鐘

我同7仔係過咗汀九橋後面ge 斜路就追過佢地@@
    仲見到米拿兄番轉頭

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-10-7 23:21 發表

我同7仔係過咗汀九橋後面ge 斜路就追過佢地@@
    仲見到米拿兄番轉頭

可能米拿兄跑對面路.....我同alan無見到佢

升級   78.75%

該用戶從未簽到

2008-10-08 鰂魚涌 7k tempo run

好耐無跑呢段路
    第一次跑返步其實都係由呢條路開始

還記得3月第一次跑呢條路,由鰂魚涌跑起,一次來回都跑唔到
    之後一兩個月差唔多個個星期都會跑一次,減肥同練跑之路都係由呢條路開始
    ------------------------------------------------------------------------
    呢段路要跑來回,我自己一般會跑兩次,約7k
    對上一次計時跑呢個距離都5月啦,大約37分
    o個時都未開始跟班學跑步,o個時跑37分都覺得跑得算快,但辛苦

做返今日個記錄,每段約1.8k
    1. 8'17   2. 8'07   3. 8'16   4. 7'56
    共32'38

回想之前,睇返今日,跑完都係索晒氣,不過時間就真係唔同晒
    以前跑一段9分鐘已經覺得好辛苦,要四段都係9分下,o個時真係無諗過
    體重輕左,跑步技術改善左,肌肉感覺唔同左
    還有天氣好左...........

天氣會變
    alan講得好,跑步的確要努力慢慢儲落去,無天才

升級   16%

該用戶從未簽到

繼續努力, 仲好有空間

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Stanley,

U're exercising in my most favourite eveing route.  Add oil ah!

However I usually do my warm up at the Quarry Bay Park jogging path and follow the same route as U then.

升級   0%

該用戶從未簽到

Hi Stanley,
    You are pretty fast! I ran at least 9' from Qurray Bay to SKW typhoon shelter, 18' for back & forth.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008/10/9 12:47 AM 發表
    2008-10-08 鰂魚涌 7k tempo run

好耐無跑呢段路
    第一次跑返步其實都係由呢條路開始

還記得3月第一次跑呢條路,由鰂魚涌跑起,一次來回都跑唔到
    之後一兩個月差唔多個個星期都會跑 ...

我呢第一次跑步係係紅磡海旁開始既...

升級   1.35%

該用戶從未簽到

回復 245# 的帖子

wor...i can't run at this amazing speed for the same route.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2008-10-9 11:59 發表
    wor...i can't run at this amazing speed for the same route.

不過幾次比賽,師兄還是比我早返到終點

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-9 12:01 發表

不過幾次比賽,師兄還是比我早返到終點
    you got a GREAT improvement,  keep going.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-7 00:12 發表
    2008-10-06 荃屯夜遊

是日發起一次長課,由荃灣珀麗灣碼頭跑到屯門兆麟運動場,約18k

是日自己休息一日,可以早d到兆麟放置個人物品
    大約17:45到場,發現大圍、redred同佢朋友、nc已經到左
    之後pwong、alex5 ...
    Stanely,我個日本身都plan過左小欖就加快d,咁見你追,以為你想"界"我 ,咪出力跑lor。講真,其實我真係覺得你好勁,又有plan、又認真練習,進步又快 。下次再跑唔該等埋小弟。

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-10-9 12:23 發表
    Stanely,我個日本身都plan過左小欖就加快d,咁見你追,以為你想"界"我 ,咪出力跑lor。講真,其實我真係覺得你好勁,又有plan、又認真練習,進步又快fvhfgj" /> 。下次再跑唔該等埋小弟。

其實我係諗住同你一齊part跑,點知你越跑越快,加上知道仲有幾k,咪當然追啦
    但我都係最多同追平你,之後都係俾你放開左

都係o個句回應,幾次比賽,師兄都係比我早返到終點
    711MF 該用戶已被刪除

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-9 14:07 發表
    [quote]原帖由 desmond 於 2008-10-9 12:23 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實我真係覺得你好勁,又有plan、又認真練習,進步又快fvhfgj" />fvhfgj" /> 。
    X2

7仔兄,次次比賽網跑,師兄都係比我早好多返到終點

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-9 12:27 發表

其實我係諗住同你一齊part跑,點知你越跑越快,加上知道仲有幾k,咪當然追啦
    但我都係最多同追平你,之後都係俾你放開左

都係o個句回應,幾次比賽,師兄都係比我早返到終點
    唔係架,Stanely,我係認真的。自從上次馬鞍山8K做出PW後關於自己的退步問題我都反思左一論,有段時間又唔想跑。聽其他師兄師姐講完後自己再想,其實自己鐘意跑步都係鐘意個種感覺。之後我就同自己講:要跑,就要enjoy。所以我其實無計劃,依家覺得想跑時就跑下,好即興,無planning可言。
    其實呢樣野都同自己的性格有關,可能由於我個人好唔organized(你如果睇過我張檯實嚇死你!),但長跑訓練偏偏就要有規律同一套好的訓練計劃並持之以行,睇你個blog就知你做得到。我覺得長跑係好公平的運動,付出跟回報很多時都是成正比。

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-9 14:21 發表

7仔兄,次次比賽網跑,師兄都係比我早好多返到終點

7 哥話:

唔係好多傘!59分倒啦!
    死未!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-10-9 14:28 發表
    唔係架,Stanely,我係認真的。自從上次馬鞍山8K做出PW後關於自己的退步問題我都反思左一論,有段時間又唔想跑。聽其他師兄師姐講完後自己再想,其實自己鐘意跑步都係鐘意個種感覺。之後我就同自己講:要跑,就要enjoy。所以我其實無計劃,依家覺得想跑時就跑下,好即興,無planning可言。
    其實呢樣野都同自己的性格有關,可能由於我個人好唔organized(你如果睇過我張檯實嚇死你!),但長跑訓練偏偏就要有規律同一套好的訓練計劃並持之以行,睇你個blog就知你做得到。我覺得長跑係好公平的運動,付出跟回報很多時都是成正比。

(死佬....係咁打錯我個名 )
    都係架......跑步真係你跑幾多,就大約有幾快
    都好少超級天才
    我都唔係好organized....我屋企都好亂

7 哥話:

唔係好多傘!59分倒啦!
    死未!

死得!

我相信你好快好快便過我啦,...可能已經過左啦,,,

係呀....如果你跑半馬...我跑10k的話.....