香港長跑網  - 長跑長友

樓主: schnix
打印 上一主題 下一主題

schnix 越跑越健康 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

U're lucky star!

我去開沙田physical 有幾十部!不過好多都係舊機,我都唔想去跑個0的舊!
新的都有好多!不過peak hr 真係好多人!通常都幾full ! 我費事等,未是旦搵部跑law!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-3 00:09 發表

我做果度有10幾部,又少人跑,d人又好快跑完,我每次幾乎都搵番自己個部

ching 係邊間gym 玩開哩

升級   0%

該用戶從未簽到

旺角 TF GYM , 唔係好出名,因為全港只此一家.但個度幾好架,地方較大,人又唔雜.師姐你係邊區玩 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

我在 fitness first 度玩... 果度靜到... 好似我自己包0左場咁...

(不過我去跳 aerobics 多.. 嘻嘻)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-3 15:41 發表
我在 fitness first 度玩... 果度靜到... 好似我自己包0左場咁...hgjD103" />" />hj

(不過我去跳 aerobics 多.. 嘻嘻)

師姐,

包場玩,有無咁誇張!你通常邊段時間去 個度0的設施新唔新架

因為如果沙田個間平日下午去,人都唔多個!係夜晚0的PEAK HR 就勁多人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-3 15:26 發表
旺角 TF GYM , 唔係好出名,因為全港只此一家.但個度幾好架,地方較大,人又唔雜.師姐你係邊區玩 ?

平師兄,

請問個間GYM 係旺角邊頭

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-3 19:49 發表

師姐,

包場玩,有無咁誇張!你通常邊段時間去" />" /> 個度0的設施新唔新架" />" />

因為如果沙田個間平日下午去,人都唔多個!係夜晚0的PEAK HR 就勁多人!" />" />

都新丫... 0岩0岩玩晒 d 跑步機... 滑雪機....

晚上... 尤其星期五晚上...

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-3 21:46 發表

都新丫... 0岩0岩玩晒 d 跑步機... 滑雪機....

晚上... 尤其星期五晚上...
原帖由 亞平 於 2009-1-3 15:26 發表

我去開physical , 平日放工peak hour 好多人, 連跑步機都要排隊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-3 19:51 發表

平師兄,

請問個間GYM 係旺角邊頭" />" />

係登打士街,近家樂商場,又好近我返工地方.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-3 21:50 發表

我去開physical 架, 平日放工peak hour 好多人, 連跑步機都要排隊

要排隊就好冇癮架...我就從未試過,做左4-5年,只係見到一次跑步機全滿,但只唯持10多分鐘.當時我已經跑左好耐.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

起跑時見cookie ctse running-sue ctse 係我前面, 一開始上斜已經唔見左佢地啦

平時太少練斜路, 今次斜路表現真係差
2K 用左12分幾, 跑唔上力, 唔知係咪太耐無比賽, 戰意亦唔太有
好彩身邊不停有ching ctse 經過, 互相打氣
按之前ching 之資料, 4-6k 係上斜最辛苦路段, 一陣斜一陣平路, 不停變速度, 有點辛苦
7-8k 上斜之段都同平ching 一齊, 仲有一位應該係blurmax ching
上晒斜啦, 落斜開始, ching 發力, 我急步衝下都跟不到, 1-2k 之後已經再見唔倒兩位ching

原來最甘既係大壩, 去程時太陽晒住加上腳開始軟, 好辛苦, 辛苦去到大壩尾, 原來仲有一大段路先折返, 腳指甲充血, 痛呀~
17-18k k 都過6’, 計一計數完成時間應是2:05, 達標喎, 係咪可以就咁完成哩

19k, 1:48, 好似2小時有d 曙光喎,. 之前諗過, 如果可以2:00內完成, 今年渣打半馬既2:00 target, 信心就可大d

Last 2k, 我儘量快放, 腳已無咩力了, 兩邊大腿後面幾緊, 但一路同自己講, “兩個鐘” “兩個鐘” “兩個鐘”, 跑近終點時聽到主持在倒數. 心想, 無啦~~~~~

點知見到個大會鐘仲係1:59, 快快快, 衝線1:59:28
1-2K – 12’26”
3K – 4’48”
4K – 6’27”
5K – 5’29”
6K – 5’25”
7K – 5’14”
8K – 5’15”
9K – 5’19”
10K – 4’53”
11K – 5’12”
12K – 5’36”
13K – 5’48”
14K – 5’23”
15K – 5’54”
16K – 5’45”
17K – 6’17”
18K – 6’02”
19K – 6’14”
20K – 5’33”
21K – 5’59”(?)

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

恭喜Schnix達標, 渣打半馬信心大增啦!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-4 19:45 發表
    恭喜Schnix達標, 渣打半馬信心大增啦!

多謝叮叮噹ctse

尾段仲係腳軟, 仲需要多d 長課

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜schnix ctse, 時間很好啦, 妳進步了很多呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2009-1-4 21:15 發表
    恭喜schnix ctse, 時間很好啦, 妳進步了很多呀 " />" />

多謝nc , 希望渣打既時間可以更快
    你都要努力呀

係呀, 件網衫好正, 質地好好, 好爽呀, 謝謝

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-4 19:41 發表
    起跑時見cookie ctse 同running-sue ctse 係我前面, 一開始上斜已經唔見左佢地啦" />" />

平時太少練斜路, 今次斜路表現真係差
    頭2K 用左12分幾, 跑唔上力, 唔知係咪太耐無比賽, 戰意亦唔太有
    好彩身邊不 ...

恭喜 ctse 達標...
    渣打要俾心機 ar~

小妹同 coupon 無緣..... 朋友以為我可以有八折..但係小妹唔爭氣...唯有 2010 年....

升級   0%

該用戶從未簽到

頭個10k到同師姐一齊,心理面已經好佩服,上斜時次次都係我前少少,係落斜時小弟至可以快你少少,
    我估應該係師姐膝部有傷,或曾經傷過,所以落斜唔敢加速.師姐如果可以係落斜時回氣同時追回些許時間,
    相信1:55唔成問題.今次賽道比渣打難左少少,師姐都可以係2小時內完成,渣打時間肯定可以更好!

升級   0%

該用戶從未簽到

SCHNIX . 弓喜CTSE 達標。
    ADD OIL  渣打再創PB。。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-4 21:33 發表
    頭個10k到同師姐一齊,心理面已經好佩服,上斜時次次都係我前少少,係落斜時小弟至可以快你少少,
    我估應該係師姐膝部有傷,或曾經傷過,所以落斜唔敢加速.師姐如果可以係落斜時回氣同時追回些許時間,
    相信1:55唔成問題. ...

ching 其實係留前鬥後, 小妹可以同ching 一齊跑, 其實你前段可以再快d, 臨尾都一定仲有餘力!!!

我落斜一向都唔會衝得太勁, 因為怕膝會傷… 26/12 個日就係上到菠蘿山頂一落斜傷左前膝. 痛左幾日

多謝平ching 鼓勵, 渣打半馬我會努力架啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-4 21:34 發表
    SCHNIX . 弓喜CTSE 達標。
    ADD OIL  渣打再創PB。。

thanks 活活ctse 都跑得好快呀!